Het is weer de tweede maandag van de maand, dus het is tijd voor de Monthly Monday Book Shelfie. Deze maand vond ik het een stuk lastiger dan vorige maand, het thema was familie dit keer. 

Nog even een korte uitleg over hoe het werkt: 

Elke tweede maandag van de maand bedenkt Kwante een onderwerp, deze maand is dat familie. Vervolgens kan je een boek uit je kast uitzoeken dat jij bij het onderwerp vindt passen. Daarna vertel je kort over je gekozen boek.

  • Hoe kom je er aan?
  • Heb je het al gelezen?
  • Wat vond je er van of wat verwacht je er van?

En natuurlijk plaats je een leuke bookshelfie.

Over het boek van deze maand heb ik behoorlijk lang getwijfeld, wat ook de reden is dat hij pas zo laat vandaag online komt. Ik twijfel nog steeds tussen twee boeken, maar het wordt tijd om de knoop door te hakken.

Het boek dat ik kies voor het thema van deze maand is: Jasmijnzussen – Corina Bomann

Dit boek gaat over Melanie die net terugkomt uit het land waar haar voorouders vandaan kwamen, Vietnam. Als ze thuiskomt hoort ze dat haar verloofd een zwaar auto-ongeluk heeft gehad. Om hier mee om te gaan gaat ze tijdelijk bij haar overgrootmoeder Hanna wonen, Hanna merkt dat Melanie het zwaar heeft en vertelt over haar eigen leven. Over haar jeugd in Vietnam, over haar tijd in Berlijn en haar tijd als hoedenmaakster in Berlijn. Met behulp van het verhaal van haar overgrootmoeder vindt Melanie zichzelf weer terug.

Afbeeldingsresultaat voor keep calm and find your self

Dit boek heb ik gekozen omdat ik het mooi vind hoe het familieverhaal verteld, en hoe Melanie met behulp van haar familie zichzelf er weer bovenop krijgt. Dit belichaamt voor mij het idee van familie, dat je elkaar helpt door moeilijke tijden heen te komen.

Ik heb echt geen idee meer hoe ik het aan het boek kom, denk dat ik het gewoon gekocht heb in de boekwinkel. Ik heb het boek al gelezen, en ik vind het echt een geweldig boek. Het is één van mijn favoriete boeken van vorig jaar, en wil hem zeker nog een keer gaan lezen [normaal gesproken ben ik niet echt van herlezen, dus dat zegt wel wat]. Het verhaal was gewoon zo beelden en zo sprekend, en daarnaast erg ontroerend. Heerlijk boek. Vind bijna alle boeken die ik van Corina Bomann gelezen heb tot nu toe geweldig, dus kijk ook heel erg uit naar haar nieuwe boek dat in september verschijnt.

And last but not least: bookshelfie!

Liefs uit boekenland! ❤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s